Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerpasta tårta

 
Skriv ut

Valfri tårtbotten med sockerpasta på. Sockerpastan är glutenfri och innehåller heller inte mandel eller nötter. Ett annat alternativ för marsipan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtformen: Detta fungerar bäst med en färsk, fortfarande "fuktig" tårta. Ifall man vill ha en rund tårta (som en halverad fotboll) så lägg då plastfolie i en skål med rundad botten (utan kanter där nere) och lägg ner första locket av tårtan. Forma tårtlocket efter skålens form försiktigt och lägg sen i valfri fyllning men kom ihåg, vid användning av grädde är det viktigt att inte breda ut grädden ända till kanterna, grädden får sockerpastan att "svettas".
  2. Lägg sen andra locket (eventuellt flera) och låt ligga en tid (några timmar - ett dygn ) för att få formen att hållas. Ta sedan tårtan ur skålen och ta bort plasten, skär bort oönskade former eller kanter.
  3. Smörkrämen: Blanda sedan ihop alla ingredienser till smörkrämen bra, täck sedan tårtan med den och fyll ihop eventuella hål eller djup i tårtan för bättre resultat.
  4. Sockerpastan: Lägg gelatinpulvret i en kastrull med vattnet och låt gelatinet svälla, värm sedan försiktigt upp gelatinvattnet. Tillsätt sedan kokosfettet och när fettet har smält så låt svalna en stund. Lägg sockret i en skål och häll sedan i blandningen (och karamellfärgen vid behov av annan färg) tillsätt sirapen och arbeta det till en fin mjuk deg och tillsätt i slutet oljan. Oljan gör så att degen blir lättare att arbeta med. Kavla sedan ut degen och arbeta med den på samma sätt som marsipan och dekorera fritt.
  5. Kom ihåg: - grädde får sockerpastan att svettas, lägg därför inte grädde direkt under sockerpastalagret. - sockerpastan torkar snabbt, så medan du använder en bit lägg resten inlindat i plastfolie - sockerpastan står sig inlindad i folie i kylskåpet upp till en månad - det går att färga pastan när den blivit som en deg, det tar bara lite längre tid och mer arbete - pasta förvarad i kylskåp behöver arbetas en stund i händerna för att "värmas upp" - lite florsocker på kaveln och bordet underlättar vid kavling - sockerpastan är glutenfri ( finns även alternativ för vegetariska "gelatinpulver")

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.