Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockersaltad lax med citron- och krassesås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den här laxen är inspirerad av en rätt som Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har gjort. Det blir fantastiskt gott med det sötsalta lagret runt laxen och den milda såsen till. Ta inte med stjälkarna på krassen utan klipp bara av de gröna topparna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen. Spara litet av krassen till garnering. Låt såsen stå kallt till serveringen.
  2. Blanda socker och salt och strö det på laxens båda sidor. Stek laxen i smöret på medelvärme ca 3 minuter per sida. Var försiktig så att den inte bränns. Krydda med litet vitpeppar.
  3. Servera laxen med såsen, kokt potatis och broccoli. Garnera med krasse och ev 1 citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.