Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerskorpor

 
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har inte testat än...men min mamma gjorde sockersorpor ...minns att de var mycket goda!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll på grädden och blanda ihop degen hastigt.
  2. Rulla ca 35 små bollar av degen (för 70 st) och lägg dem på smorda plåtar. Grädda på 200°C i ca 8 minuter.
  3. Dela bullarna med en gaffel medan de är varma. Rosta dem i 150°C tills de fått lite färg och blir krispiga.
  4. Servera gärna tillsammans med Vaniljgrädde och Hjortronconsommé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.