Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söderhavskyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bjud dina vänner till söderhavet! Med äpple, ananas, curry och bacon får kycklingen en exotisk och pikant smak som de flesta älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och hacka löken och äpplet. Skär baconet i strimlor. Fräs upp allt tillsammans ett par minuter.
  2. Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka sakta ca 10 minuter.
  3. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.
  4. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen. Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.
  5. Bryn kycklingbitarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnsform. Häll currysåsen över.
  6. Grädda rätten i 200 grader ca 35 minuter. Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • agbrant 11 mars 2008

    Denna rätt är ljuvligt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.