Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsköttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

För att förlänga helgen lagar vi ibland en god köttfärssås med rödvin i som vi äter med spaghetti och nyriven parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på svag värme i minst 5 minuter. Dela köttfärsen och lägg i pannan samtidigt som du höjer värmen. Krydda med salt och peppar. Fräs köttfärsen. Lägg i tomatpuren.
  2. Häll på vinet, lägg i buljong och lagerblad, chili och paprikapulver. Sänk värmen till svag värme. I med zucchini och krossade tomater och på med ett lock.
  3. Låt puttra i minst en halvtimme. Smaka av. Krydda om det behövs.
  4. Servera med nykokt spaghetti och nyriven parmesan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.