Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsomelett

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En liten stekpanna för en portionsomelett kan vara en bra investering. Det går snabbt att göra två omeletter efter varandra, men ha inte för hög värme, då omeletter ofta bränns vid. Obs! Det här receptet är bara för en omelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper. Hacka eller smula sönder baconet när det svalnat.
  2. Vispa samman ägg, salt och vatten.
  3. Häll äggsmeten i stekpannan. Stek omeletten i smör på medelvärme. Lyft försiktigt med en gaffel och luta pannan så att lös omelettsmet rinner ner i pannan.
  4. Tärna tomaterna. Smula ost över omeletten och lägg på tomat. Täck ev pannan med lock de sista minuterna. Strö på groddar och bacon: Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.