Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sörgårdslimpa

 
Skriv ut

Här kommer ett recept på en otroligt god limpa som är jättelätt att baka! Bjöd sambon på dessa som kvällsfika och ingen av oss blev missnöjda :-) Receptet räcker till 2 stycken limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm upp mjölken till fingertemperatur (37 grader).
  3. Häll på lite av mjölken över jästen och rör om tills jästen är helt upplöst.
  4. Tillsätt resten av mjölken. sirapen, saltet, rågsikten, vetekliet och vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Degen ska släppa från bunkens kanter.
  5. Jäs degen till dubbel storlek, det tar ca 45 minuter.
  6. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk/arbetsyta och knåda den lätt. Dela degen i två lika stora delar.
  7. Forma degbitarna till två runda limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Låt limporna jäsa under en bakduk i 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Till penslingen: Blanda ihop vattnet och sirapen och rör om tills sirapen har löst upp sig.
  11. Pensla de färdig jästa limporna med sirapsvattnet och strö över vetekliet.
  12. Grädda limporna på nedersta falsen i 40-45 minuter.
  13. Låt svalna av under en bakduk på ett galler.
  14. Klart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.