Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt kladdig kaka med härlig frosting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kladdig, söt och mättande kaka som fungerar utmärkt att göra mjölkfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, vispa ihop ägg och socker snabbt med elvisp. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist på margarinet. Vispa så lite och så kort som möjligt. Häll smeten i en smord (icke bröad!) ugnsfast form. (gärna gratängform)
  2. Gör en ny sats av samma smet, men utan kakaon. häll denna över chokladsmeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 150°C i 35 minuter. Chokladlagret kommer vara kladdigt och det ljusa lagret frasigt.
  3. Medan kakan svalnar kan du vispa ihop frostingen,(elvisp funkar super).
  4. Vspa äggvitor och vaniljsocker till en fast marängsmet. Smält socker, vatten och lime till en sockerlag. Häll lagen under konstant vispning i marängen och vispa frostingen tills den blir toppig men inte för seg eller hård i konsistensen (5-8 min).
  5. Bred frostingen över kakan och ställ in i kylen minst ett par timmar. Kakan är nästan godast dagen därpå.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chamomilla 15 mars 2009

    SOCKERCHOCK! :) Äntligen har jag hittat ett recept där kakan är precis så kladdig som jag vill ha den. Kakan är verkligen supergod och den behöver inte frostingen, den klarar sej utmärkt själv Detta receptet har blivit en klar favorit och ska absolut göras igen men då gör jag den lite mer traditionella frostingen med creme cheese för attt väga upp mot sötman i kakan. Jag ger en 4a just för frostingen i receptet. Utan den hade det blivit en garanterad 5a

  • teso 10 maj 2009

    Fantastiskt vad god denna var! Nya kladdkaksfavoriten. Skippade dock glasyren och tyckte den klarade sig alldeles superbt utan. Jag använde mig av en vanlig sockerkaksform, det var väl kanske inte det mest smarta jag har gjort, hade nog blivit bättre med en "kladdkaksform", min fick stå inne några minuter till eftersom den blev så tjock. Annars är tiden som är angiven väldigt perfekt. Efter någon timme i kylen är kakan precis som den ska vara, kladdig och lite krispig ovanpå den vita sockerkakan, och helt enkelt underbar. Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.