Spännande efterrättspaj med smak av söta tomater. Kombinationen tomat och hemkokt kolasås smakar jättegott och extra smarrigt blir det med vaniljglass till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och rör ihop degen. Tryck ut degen i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.
- Häll potatismjölet i en sil och sikta det över pajskalet. Skär tomaterna i skivor och lägg dem i formen, gärna i ett fint mönster. Strö sockret över tomaterna.
- Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Flytta sedan pajen till mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt den kallna på ett galler.
- Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt kolasåsen koka i 25-30 minuter, eller tills den har börjat tjockna och fått en fin gyllene färg. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret när såsen har svalnat lite.
- Servera pajen med kolasås och vaniljglass.
Publicerat den
6 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar