Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt sushi

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Kul om man har gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt riset stå och dra i kallt vatten en halvtimme. Koka upp kokosmjölken och apelsinjuicen. Häll i riset och låt det koka i 10 minuter. Ta av riset från plattan och låt det stå 10 minuter. Häll upp riset i en stor skål.
  2. Skålla apelsinen och limetten. Finriv skalet och pressa ur saften. Värm upp skalet, saften och socker tills sockret löst sig. Häll över saften över riset och blanda. Låt riset kyla av helt.
  3. Skär upp vaniljestången på längden och skrapa ur vaniljen. Koka upp med farinsockret och 50 ml vatten i 2 minuter. Tag av från värmen och låt kyla av helt.
  4. Skala och tvätta frukterna. Skär dem i tunna skivor. Forma sushin med blöta händer til 5 x 2 x 2 cm stora rektanglar. Bred på philadelfiaost på översidan och dekorera med frukt. Severa med wasabi och vaniljdippen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Countrygirl 3 april 2009

    det verkar lite annorlunda och kul... måste testas någongång

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.