Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé i sötsur sås, enkelt, snabbt och hur god som helst! Gillar du kinamat så ska du verkligen prova denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med den sötsura såsen. Skala och hacka vitlöken. Rör ihop alla ingredienser och låt koka ihop på svag värme i ca 10-15 min.
  2. Putsa och skiva fläskfilén fint. Skala och skiva rödlöken och salladslöken.
  3. Vänd filén i vetemjöl och woka i olja tills de börjar på färg och är genomstekta. Lägg över köttet på ett fat. Stek därefter rödlöken och häll över såsen. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt ananasen och fläskfilén. Rör om, salta och peppra. Häll upp på ett serveringsfat och garnera med salladslöken.
  4. Servera med nykokt jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • Forsen 10 januari 2008

    Hejsan, lagade denna rätten till middag idag, det blev jättegott! Den sötsura såsen var toppen och betyget från familjen var att "det smakar ju som på riktigt" ! Kinarestaurang alltså :)

  • jimmyboy_666 9 februari 2008

    Verkligen supergod. Håller med förra inlägget att det smakar som på rikig kinarestaurang. En klar 5:a i betyg.

  • Kvastis 22 februari 2008

    Supergod gryta! Döttrarna åt riktigt rejält. Denna kommer jag att göra många många gånger till! Jag tog dock 1 msk mindre socker. Nästa gång ska jag se hur det blir med 1,5 msk mindre.

  • libo 11 mars 2008

    JÄTTEGOTT!!

  • Razzel 25 maj 2008

    Tack för en supergod kinagryta,godare än den man köper.

  • Ari 14 augusti 2008

    Det här blev jättegott! Mycket disk dock, men det kan det ju vara värt. ;) Ska prova som jimmyboy_666 sade med mindre socker också, eftersom ketchupen ju också innehåller en hel del.

  • netsi 19 augusti 2008

    Jättegott. Barnen gillade denna rätt också.

  • frame 31 augusti 2008

    Det här var riktigt gott.

  • miasvante 7 november 2008

    Tack för ett toppenbra recept!! Det kommer jag att göra många gånger till. Enda "felet" om man kan uttrycka sig så, var kanske att det var väl sött. Men det är ju lätt att ändra på. Trevlig helg mvh maria

  • bonde 29 december 2008

    Mycket uppskattat, tack för det !!

  • gunillawestrin 5 januari 2009

    Mycket gott. Minskade på sockret som några tipsat om. Kan tänka mig att göra mer sås nästa gång för det gick åt mycket av den!

  • Kicki8 29 mars 2009

    Jag minskade på sockret men det var mycket sött. Kanske men ska salta köttet innan men vänder det i mjöl, svårt att få till sältan i efterhand. Mycket snabbt och enkelt recept.

  • johnniej 19 april 2009

    jätte gott johnniej

  • Vxlhaxan 22 augusti 2009

    Den här lagade gubben i ordning och det blev super gott.. Vi hade dock bara i 4 msk socker i den sötsura såsen och det räcker gott och väl. Full pott

  • nilha 13 oktober 2009

    Jag var rädd att jag skulle bli besviken efter alla positiva kommentarer jag läste men icke. Riktigt gott! Tog mindre socker eftersom det stod skrivet som kommentarer tidigare och det blev riktigt, riktigt gott! Ganska snabbt också, allt var klart samtidigt med riset!

  • Christina56 20 november 2010

    Jag valde 8 msk socker och det var mycket gott!

  • marval 6 februari 2011

    Gott! Saltade filén innan mjölet.

  • ebbass1 1 april 2011

    Såsen klar, jättegod men jag tog bara 5 msk socker och lade till 1 tsk ättika. Tack.

  • hakerlund 9 april 2011

    Lagade enligt receptet, och det blev jättegott! Men nästa gång kanske jag också testar med mindre socker och ev. mindre ättika, barnen tyckte det var lite "starkt" :-) En riktig god fläskfilérätt för oss som tröttnat på våra gamla recept med det i alla böcker :-)

  • EmelieEmEk 26 april 2011

    Väldigt gott och väldigt enkelt. Wokade kycklingen utan att mjöla den först och det blev väldigt bra.

  • TherAnde 10 augusti 2011

    Gjorde receptet för första gången idag. Tyckte inte alls att det blev för sött med 8 msk socker! Men det kanske beror på övriga ingredienser, som tex vilken ketchupsort man använder.

  • Lelle44 16 juni 2012

    Jätte gått, men jag fegade ur tog bara 4-5 msk socker och 2 tsk ättika.

  • aip 1 september 2013

    Lätt och gott!! Tog endast tre skedar socker och det var alldeles nog, följde annars receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.