Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur gryta med ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Snabb enkel gryta Ändrat i innehållsförteckningen

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i cm tunna strimlor och blanda med soja. Låt det gärna stå och marineras en stund i rumstemperatur. Hacka lök och paprika i små tärningar. Häll ananasspadet i grytan tillsammans med vinäger och låt det koka upp. Tillsätt köttstrimlor, lite i taget medan grytan kokar kraftigt. Sänk värmen och tillsätt paprikahack och lök, späd med lite vatten så det knappt täcker. Smaka av med salt, peppar, kardemumma och ingefära. Tag först bara ett kryddmått och öka sedan till önskad stark smak. Låt grytan småputtra under lock i 6-7 minuter, skär ananasringarna i bitar, och lägg i dem och red av. Låt koka några minuter strö över kryddgrönt , servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.