Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Härlig kyckling i sötsur sås, klassiska kinesiska smaker i min egen tappning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
  3. Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
  4. Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
  5. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
  6. Servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • lilas 13 april 2008

    Våran familj tyckte jättemycket om den här rätten! Såsen var supergod!

  • Annlis 19 maj 2008

    Hej! Föra gången jag skrev hos dig glömde jag ge dig stjärnor för den här rätten så det kommer nu. Tack ännu en gång, har även bjudit mina vänner på den här rätten och de tyckte också om den.

  • misslena 13 augusti 2008

    Denna rätten blev väl omtyckt hemma hos oss & den doftar ljuvligt! Skulle dock inte säga att det är en vardagsrätt eftersom att det var ganska mycket som skulle fixas. Men vi är eniga - den ska få en femma!

  • redd 11 september 2008

    Kycklingen ser ut att vara något i stil med det jag drar ihop till vardags men receptet på sötsur sås skall definitivt testas smakar den bra blir det till att göra iordning någon liter och ha i kylen, den såsen man köper är så överdrivet söt i min mening

  • antm 25 december 2008

    tack så jättemkt för detta recept. har laddat upp det på min blogg, och jag har fått många bra kommentarer! 5 poäng!

  • Maithai 29 november 2009

    Jättegott! Jag fick inte riktigt fram den sötsura smaken...men fick ändå en massa ljuvliga smaker:). Kändes verkligen som kinamat. Kycklingen blev perfekt och grönsakerna spröda. En rätt som definitivt kommer att stå på vårt middagsbord flera gånger.

  • Gul13 24 januari 2011

    Tack för receptet. Riktigt gott. Rekommenderas varmt.

  • aolsso57 20 februari 2011

    Hej, detta gjorde jag ett försök till att laga till igår. Det blev lyckat och maten blev jättegod. Dock skulle jag vilja veta vad det är för något som gör att man får fram den sötsura smaken lite mera. Är det mer socker, tomatpuré eller? /Anders

  • holmis70 6 mars 2011

    Mycket gott 5 av 5 möjliga från våran familj =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.