Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur vitkålssallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Älskar vitkålssallad men har svårt för vinäger och olja, därför gjorde jag denna variant. Jättegod både som tillbehör till diverse maträtter eller som pålägg på smörgås tillsammans med tex rökt skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen med en mandolin eller en osthyvel och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och riv äpplet, också grovt. Strimla paprikan fint.
  2. Lägg strimlet i en stor skål. Koka upp ättika, socker och vatten och häll ättikslagen het över strimlet och låt stå ca en halvtimme.
  3. Häll bort ättikslagen och krama ur strimlet ordentligt och lägg i en skål och låt det kallna. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap samt kryddor och rör om i strimlet. Låt gärna stå en stund så att det 'gifter sig'.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mtorp 8 januari 2011

    Mycket god. Krispig utan "pizzakålssmak ". Hade den på julbordet. Kompletterade med valnötter. Ska prova att göra en floridasallad med kålen som grund.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.