Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofias kanelsnurror

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Vem kan motstå nybakade kanelsnurror med mjölk eller kaffe!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (37°).
  2. Häll över degvätskan i bunken med jästen och låt jästen bli upplöst. Tillsätt socker, salt, kardemumma, vetemjöl special och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen blivit smidig och släpper bunken.
  3. Låt den jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
  4. Häll upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangulär kaka och bred på hälften av fyllningen över hela kakan. Lägg över halva sidan på den andra.
  5. Skär ca 2-3 cm breda remsor och skär dem mitt itu så det ser ut som byxor. Snurra de båda ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på bakplåtspapper på en plåt. Gör samma sak med andra degbiten. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över valfri garnering.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min i 225°, men håll koll på dem så de inte blir för brända.
  8. Lägg dem därefter på galler med bakduk över sig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • yvo76 19 maj 2012

    jättegoda :) tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.