Vem kan motstå nybakade kanelsnurror med mjölk eller kaffe!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (37°).
- Häll över degvätskan i bunken med jästen och låt jästen bli upplöst. Tillsätt socker, salt, kardemumma, vetemjöl special och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen blivit smidig och släpper bunken.
- Låt den jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
- Häll upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangulär kaka och bred på hälften av fyllningen över hela kakan. Lägg över halva sidan på den andra.
- Skär ca 2-3 cm breda remsor och skär dem mitt itu så det ser ut som byxor. Snurra de båda ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på bakplåtspapper på en plåt. Gör samma sak med andra degbiten. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.
- Pensla bullarna med ägg och strö över valfri garnering.
- Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min i 225°, men håll koll på dem så de inte blir för brända.
- Lägg dem därefter på galler med bakduk över sig.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegoda :) tack för receptet