Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofias köttfärsfyllda paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar köttfärsblandning i paprikor toppade med ostsås. Smaskens!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär ut ett "lock" på paprikan. Koka paprikan ca 5min. Stek färsen, tillsätt salt, peppar, cayennepeppar och vitlökspeppar efter smak. Hacka gullöken och pressa vitlöken, häll ner i färsen. Tillsätt Felix Chilisås och grädde och låt småputtra några minuter.
  2. Smält en klick smör och en halv grönsaksbuljongtärning i en kastrull. Häll på grädde och mjölk. Häll ner osten och svartpeppar. Tillsätt idealmjöl tills du får en lagom konsistens. Det ska vara ganska tjockt eftersom det smälter mer i ugnen.
  3. Ställ paprikorna i smord form och fyll dem med färsröran. Häll ostsåsen i varje paprika och ställ de i ugnen, ca 10-15 min, i 200 grader. Såsen som blir över är god att ha vid sidan om när maten är klar.
  4. Serveras med ris och en god sallad vid sidan om!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.