Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojamarinerad hjortstek

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En marinad kan lyfta fram smaken på ett fantastiskt sätt. Här marineras en härlig hjortstek med soja, vitlök och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, pressad vitlök, ingefära och buljong. Lägg steken i en tjock plastpåse, häll över marinaden, förslut och låt marinera minst 5 timmar, gärna över natten. Vänd steken då och då.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Ta steken ur påsen, torka av den och putsa ev bort senor och fett. Gnid in den med salt och peppar och stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet in mot mitten. Lägg steken i en form och stek i ugnen tills termometern visar 70-75 grader. Det tar ca 1½ timme. Späd med lite av marinaden under stekningen. Ta ut steken, vira in den i folie och låt den vila minst 10 minuter.
  3. Gör såsen: Blanda stekskyn med återstoden av marinaden och låt det koka ihop några minuter. Sila, späd med grädden och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten.
  4. Skär upp steken i tunna skivor och lägg upp på förvärmda tallrikar. Servera med sås, klyftpotatis, gelé och lättkokta sockerärter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • magnusmonk 13 november 2008

    Hej Ira! Nästa helg ska vi tillaga hjortstek! Kan du skriva ut detta recept tack! Kram/ Magnus

  • jodachjo 25 september 2009

    Din marinerade hjortstek är anorlunda , inte det vanliga med enbär. Jag ska pröva receptet imorgon! Tack för tipset Maggan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.