En marinad kan lyfta fram smaken på ett fantastiskt sätt. Här marineras en härlig hjortstek med soja, vitlök och ingefära.
Instruktioner
- Blanda soja, pressad vitlök, ingefära och buljong. Lägg steken i en tjock plastpåse, häll över marinaden, förslut och låt marinera minst 5 timmar, gärna över natten. Vänd steken då och då.
- Värm ugnen till 175 grader. Ta steken ur påsen, torka av den och putsa ev bort senor och fett. Gnid in den med salt och peppar och stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet in mot mitten. Lägg steken i en form och stek i ugnen tills termometern visar 70-75 grader. Det tar ca 1½ timme. Späd med lite av marinaden under stekningen. Ta ut steken, vira in den i folie och låt den vila minst 10 minuter.
- Gör såsen:
Blanda stekskyn med återstoden av marinaden och låt det koka ihop några minuter. Sila, späd med grädden och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten.
- Skär upp steken i tunna skivor och lägg upp på förvärmda tallrikar. Servera med sås, klyftpotatis, gelé och lättkokta sockerärter.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Ira! Nästa helg ska vi tillaga hjortstek! Kan du skriva ut detta recept tack! Kram/ Magnus
Din marinerade hjortstek är anorlunda , inte det vanliga med enbär. Jag ska pröva receptet imorgon! Tack för tipset Maggan