Denna rätt har både salt, syrlig, söt och stark smak av soja, chili, lime och honung.
Instruktioner
- Blomkål: sätt ugnen på 175 grader.
Bryt blomkålen i buketter och lägg i en ugnsäker form. Blanda med matolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min tills blomkålen fått färg och blivit mjuk. Strö bladpersiljan över. Låt ugnen vara på till kycklingen.
- Skär kycklingen i 6 bitar. Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och rör runt ordentligt. Trä upp kycklingbitarna på 6 spett.
- Bryn kycklingspetten i oljan i en stekpanna, lägg över på en plåt och tillaga färdigt mitt i ugnen ca 5 min.
- Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen.
- Fördela blomkål och kycklingspett på tallriken. Ringla över såsen. Servera med bröd.
- Ca 411 kcal/portion varav ca 8 g fett, 42 g kolhydrater, 51 g protein.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar