- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
I det här receptet blir det 2 äggvitor över. Ta tillvara dem genom att tillsätta extra äggvitor i en frukostomelett.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Skär fläskkotlettraden i fyra tjocka bitar. Blanda soja, honung och 2 msk neutral olja i en kastrull. Värm tills honungen smälter.
Pensla köttet med honungsblandningen och lägg på ugnsgallret med en plåt under.
Stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter. Vänd bitarna och pensla med mer honungsblandning efter halva tiden.
Låt köttet vila i folie i 10 minuter.
- Mixa äggulor, senap och pressad vitlök med en stavmixer i en bunke.
Tillsätt olivolja och 1 dl olja i en fin stråle samtidigt som du mixar så att aiolin får en tjock konsistens. Krydda med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
- Skala och skär rotselleri i 2 cm stora tärningar. Halvera brysselkål.
Koka dem mjuka i varsin kastrull, ca 15 minuter för rotsellerin och 4 minuter för brysselkålen.
Strimla och knaperstek bacon.
Koka ihop honungsblandningen så att den får en såsig konsistens.
Vänd ner de varma grönsakerna i aiolin och strö över bacon.
Servera kotletterna med grönsaksaiolin och resten av honungsblandningen.
Publicerat den
9 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar