Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojastekt kotlett med grönsaksaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I det här receptet blir det 2 äggvitor över. Ta tillvara dem genom att tillsätta extra äggvitor i en frukostomelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär fläskkotlettraden i fyra tjocka bitar. Blanda soja, honung och 2 msk neutral olja i en kastrull. Värm tills honungen smälter. Pensla köttet med honungsblandningen och lägg på ugnsgallret med en plåt under. Stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter. Vänd bitarna och pensla med mer honungsblandning efter halva tiden. Låt köttet vila i folie i 10 minuter.
  2. Mixa äggulor, senap och pressad vitlök med en stavmixer i en bunke. Tillsätt olivolja och 1 dl olja i en fin stråle samtidigt som du mixar så att aiolin får en tjock konsistens. Krydda med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Skala och skär rotselleri i 2 cm stora tärningar. Halvera brysselkål. Koka dem mjuka i varsin kastrull, ca 15 minuter för rotsellerin och 4 minuter för brysselkålen. Strimla och knaperstek bacon. Koka ihop honungsblandningen så att den får en såsig konsistens. Vänd ner de varma grönsakerna i aiolin och strö över bacon. Servera kotletterna med grönsaksaiolin och resten av honungsblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.