Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbackens festpasta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Godare än så här kan en pastarätt knappast bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i sockerbits stora bitar. Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Fräs först köttet i omgångar i fett i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Fräs sedan kantarellerna i fett tills det "knäpper" i dem. Lägg svampen bland köttet. Spara eventuellt några till garnering. Häll på grädden och smaksätt med senapen. Sjud såsen några minuter och servera den sedan till nykokt pasta.
  2. Tips! Vill du göra festpastan magrare, kan du strö över lite mjöl innan du späder och då med mjölk istället för grädde. Har du inga kantareller går rätten att laga med champinjoner eller annan svamp, men då blir det inte "Solbacken"!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.