Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbulle med vaniljkräm och hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Solrund bulle fylld med ljuvlig vaniljkräm, hallon och pärlsocker. Garanterat en succé på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt nystött kardemumma, socker, smör, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och sätt spisplattan på medelvärme. Vispa under ständig omrörning och ta bort kastrullen när det börjar bildas bubblor. Rör om tills krämen tjocknat.
  3. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 2 cm tjocka, och lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna, 2-3 cm med uppvispat ägg.
  4. Bred ut vaniljkrämen innanför den penslade kanten och lägg på några hallon. Strö pärlsocker på kanterna. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.