Solrund bulle fylld med ljuvlig vaniljkräm, hallon och pärlsocker. Garanterat en succé på fikabordet!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt nystött kardemumma, socker, smör, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och sätt spisplattan på medelvärme. Vispa under ständig omrörning och ta bort kastrullen när det börjar bildas bubblor. Rör om tills krämen tjocknat.
- Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 2 cm tjocka, och lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna, 2-3 cm med uppvispat ägg.
- Bred ut vaniljkrämen innanför den penslade kanten och lägg på några hallon. Strö pärlsocker på kanterna. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Publicerat den
9 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar