Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd med dinkel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott solrosbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen, och lös upp i vattnet. Tillsätt olja, solrosfrön, salt, honung, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, den ska vara ganska lös.
  2. Jäs övertäckt i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut plattor och rulla ihop. Lägg i smorda brödformar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
  3. Grädda i 200 grader ca 35 min. Lyft bröden ur formarna och grädda dem i 5 min till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 10 augusti 2008

    Hej! Verkar gott! Har en fråga bara... Skall man ha obehandlade solrosfrön och linfrön i degen eller man skall blöta linfrön och ha rostede saltade solroslärnor? Tacksam för ett snabbt svar. Mvh Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.