Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd med morot

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu ett recept av min duktiga dotter. Enkel, god och nyttig limpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i lite av vattnet och rör i resten av vattnet. Tillsätt salt, solrosfrön och blanda ner den finrivna moroten.
  2. Arbeta in rågmjölet och därefter vetemjölet tills degen släpper i bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Ta upp degen och knåda den på bakbord. Forma till en limpa och lägg i smord form. Sätt ugnen på 225 grader samt jäs i ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla limpan försiktigt med lite ljummet vatten och strö på solroskärnor. Grädda i 25-30 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.