De ljusa solrosbullarna är goda både till frukost och till soppa.
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Smula jästen i en skål.
Värm vatten och olja till 37°.
Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.
- Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Rulla ut längder och skär varje i 13 bitar.
- Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
Grädda i ca 10 minuter.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd som verkligen gick hem,hos mina tonåringar. Nästa gång,bakar jag dubbel sats ! Dom gick åt snabbt.. Mvh/ hella929
Gott! Nästa gång ska jag ha i mer salt och sirap.
Nu har jag bakat och de blev goda. Lätta att baka, härligt med lie "tugg" i brödet.
Nu har jag bakat Solrosbullar. De var väldigt goda och lätta att baka. Även om jag har tagit i lite mera solrosfrö + mera rågsikt och mindre vetemjöl. Tack för receptet!
Väldigt goda bullar! Jag gjorde dem lite större c:a 20 stycken. Både barn och vuxna tyckte om dem.
Jättegoda. Alla i familjen var mycket förtjusta.
Så jättegoda bullar : ) Ska ha i lite mer frön nästa gång..... //Carina
Helt otroligt goda, och så enkla! Strykande åtgång! Dessa kommer jag att göra många gånger =)
Ja då har jag bakat bröd idag jag säger kanon goda och tack för underbara bullar kommer att göra om dom ganska snart monica