Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbullar

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

De ljusa solrosbullarna är goda både till frukost och till soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Smula jästen i en skål. Värm vatten och olja till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.
  3. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl.
  4. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Rulla ut längder och skär varje i 13 bitar.
  5. Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön. Grädda i ca 10 minuter.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • hella929 11 mars 2009

    Jättegott bröd som verkligen gick hem,hos mina tonåringar. Nästa gång,bakar jag dubbel sats ! Dom gick åt snabbt.. Mvh/ hella929

  • Lelars 13 mars 2009

    Gott! Nästa gång ska jag ha i mer salt och sirap.

  • ewamik 22 mars 2009

    Nu har jag bakat och de blev goda. Lätta att baka, härligt med lie "tugg" i brödet.

  • loisss1 1 april 2009

    Nu har jag bakat Solrosbullar. De var väldigt goda och lätta att baka. Även om jag har tagit i lite mera solrosfrö + mera rågsikt och mindre vetemjöl. Tack för receptet!

  • sommar 24 april 2009

    Väldigt goda bullar! Jag gjorde dem lite större c:a 20 stycken. Både barn och vuxna tyckte om dem.

  • ciahamilton 3 maj 2009

    Jättegoda. Alla i familjen var mycket förtjusta.

  • skacaer 6 maj 2009

    Så jättegoda bullar : ) Ska ha i lite mer frön nästa gång..... //Carina

  • michaelarehn 9 juni 2009

    Helt otroligt goda, och så enkla! Strykande åtgång! Dessa kommer jag att göra många gånger =)

  • monicadanell 9 juli 2009

    Ja då har jag bakat bröd idag jag säger kanon goda och tack för underbara bullar kommer att göra om dom ganska snart monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.