Solrosfrön är gott i matbröd.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, solrosfrö, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar några minuter.
- Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.
- Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda frallor alla vill bara ha fler, har även lagt till 1 dl linfrö blev mumsigt.
Jättegoda, kommer att göra dom fler gånger. 4 stjärnor från mig.