Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosfröbröd

 
Skriv ut

Jättegoda bröd som brukar ha en strykande åtgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det fingervama vattnet. Tillsätt solrosfrön och havregryn. Rör om och låt det stå i ca 5 minuter.. Blanda i vetemjöl och örtsalt lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Arbeta degen igen och baka ut till runda bullar som läggs på smord och lätt mjölad plåt. Låt jäsa utan bakduk i ca 15 minuter.
  3. Pensla dem med uppvispat ägg baklandat med örtsalt och strö solroskärnor över. Grädda bullarna i 250 grader i ca 12 -15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.