Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Jättegoda och lättbakade kakor med vetekli, hackad choklad och solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rumsvarmt margarin, socker, farinsocker, ägg och vaniljsocker i en bunke.
  2. Blanda mjöl, vetekli och bakpulver och tillsätt därefter detta och blockchokladen till margarinblandningen.
  3. Rulla till bollar, ca 1-1,5 msk. Tryck ner bollen i solrosfrön och lägg bollen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Tryckt till som en hamburgare. Kakorna flyter ut.
  4. Grädda i 190 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • emaxen 15 september 2008

    Dessa kakor verkar väldigt goda så dem måste jag provbaka snarast.

  • emaxen 18 september 2008

    Har nu bakat dessa "soliga kakor" blev väldigt goda, rekomenderar dem till alla andra

  • emaxen 5 februari 2013

    Längtar efter solen så det blev solroskakbak idag i snö o regn basket ute. Tack för ett lyckat o gott recept igen. Kramar från emaxen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.