Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrospanerad fisk med pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttiga frön förgyller denna fisk. Gott, enkelt och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, ca 20 minuter.
  2. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.
  3. Vänd fiskfiléerna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.
  4. Pressa potatisen i en potatispress och servera med panerade fiskfiléer, smaksatt créme fraiche och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.