Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solveigs goda matbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett lättbakat bröd som bör ätas upp på en gång och som passar mycket bra till soppa, tillbehör till middag eller buffémat. Det är min svägerskas recept som jag alltid springer och letar efter så bättre att jag lägger upp det så jag vet var det är. Mycket gott tycker vi att det är. Lätt och fluffigt och inte så mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jästen med honungen och saltet så jästen smälter.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll på jästblandningen. Häll i mjölet och blanda in ordentligt. Ska bli en lös deg.
  3. Strö på lite mjöl ovanpå innan du lägger över en duk och låter jäsa i ca 1 timme och en kvart.
  4. Pensla olivolja på en plåt och på händerna. Ta upp degen och dela i fyra delar och lägg ut på plåten. Pensla på olivolja på brödet och strö på lite flingsalt ovanpå. Jäs brödet ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda i 225 grader i ca 10 - 12 minuter.
  6. Skiva upp i bitar och servera så snart som möjligt. Ska vara varmt, då är det som godast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.