Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somaliska Sambusa ( Samosas )

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Recept från en Somalisk väninna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här med fyllningen: Stek köttfärsen Skär lök, purjolök och piripiri i små bitar. Blanda med kött-färsen i en kastrull. Tillsätt lite olja och salt.
  2. Deg: Blanda vetemjöl och salt i en skål. Tillsätt oljan och blanda med vatten. Dela degen i små bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Kavla ut dem till stora plattor. Lägg lite olja mellan plattorna. Grädda plattorna.
  3. Lägg köttfärsfyllning på bitarna och vik ihop till 3 kanter Fritera c:a 180 grader några min tills de blivit gyllenbruna

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Endiliona 28 januari 2013

    Vilken värme på fritösen, å hur länge ska de friteras?

  • BengtN1 4 februari 2013

    Jag kör lite på känsla men testa 180 gr och fritera tills de blivit gyllenbruna, brukar ta 3-4 min

  • Eddie 5 december 2017

    Hej de fick bra att göra de här tack så mucke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.