Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarbaguetter

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Jättegoda att äta som de är eller som tillbehör till sallad, grillat eller picknick. Det stora brödet på bilden är durumbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. På kvällen: Blanda degen. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan mjöl och salt. Rör tills allt är ordentligt blandat och degen är ganska lös. Täck bunken med ett lock eller plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 8h - över natten.
  2. På morgonen: Baka ut brödet. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten. Ta ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en kvadrat. Vik ihop degen till ett litet paket, först ovanifrån och underifrån. Den bör bli cirka 25 * 25 cm. Vänd skarven neråt så håller sig paketet samman. Strö på lite mjöl och låt jäsa 40 minuter.
  3. Baka av bröden: Dela degen i tre avlånga bitar och dra ut dem en aning på längden. Rulla dem i sesamfrön innan de snurras ett kvarts varv och läggs på bakplåtspapper. Låt pappret glida in på den heta plåten med hjälp av en bricka eller skärbräda. Spruta med en blomsterspruta två gånger uppe och två gånger nere. Stäng luckan och låt de gräddas i 15 - 20 minuter tills de fått ordentligt med färg. De sista 10 minuterna öppnas luckan för att släppa ut lite ånga, skorpan blir krispigare. Ibland behövs baguetterna vändas på mot så även undersidan får fin färg. Tag ut och låt baguetterna svalna på ett galler. Förvara bröden öppet, i en påse förlorar de sin skorpa. Ställ de på högkant när de blivit skurna i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.