Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommardröms cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den här cheesecaken är verkligen en sommardröm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
  2. Gör undertiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, creme fraich och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
  3. Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
  4. Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
  5. Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
  6. Skiva kiwifrukterna och lägg dem i ring runt cheesecakens ytterkant. Lägg sedan färska eller frysta jordgubbar innanför kiwiringen. Servera gärna en klick vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.