Den här cheesecaken är verkligen en sommardröm!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
- Gör undertiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, creme fraich och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
- Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
- Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
- Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
- Skiva kiwifrukterna och lägg dem i ring runt cheesecakens ytterkant. Lägg sedan färska eller frysta jordgubbar innanför kiwiringen. Servera gärna en klick vispad grädde till.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar