Sommarens godaste Kkolapaj

Saftig mandelpaj med kolaglasyr

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, kola
Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Sommarens godaste Kkolapaj

Gör så här

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Klä en rund bakform med löstagbar botten med degen och ställ kallt att vila i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln och fin riv potatisen.

Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner mandeln och potatisen och rör varsamt smeten slät.

Bre ut smeten jämnt i mördegs skalet och strö över vinbären. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

Mät upp alla ingredienserna utom matfettet till kola glasyren i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter smeten koka tills den börjar tjockna, det tar ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet. Rör om tills det smält och låt smeten kallna.

Lossa den kalla pajen från formen och bre över kolasmeten. Garnera med färska vinbärsklasar.
En klick vispgrädde är gott att servera till

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, socker, Vetemjöl, Äggula, Sötmandel, kokt kall potatis, Smör, socker, Ägg, Röda vinbär, Mellangrädde, socker, Ljus sirap, kakaopulver, Smör, Röda vinbär
Visningar:
1145
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kokos- och citr
över 2 månader