Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 35-40 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En härlig kaka som har många namn - måste få säga att det här är ett recept som man inte klarar sig utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.
  2. Glasyren: Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.
  3. Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.
  4. Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingegerdb 2 augusti 2008

    God kaka! Lite svår att skära upp då toppingen gled med när jag skar.

  • Lillafrida 1 augusti 2009

    I vårt kvarter heter den "Lycksele-kaka" Och hemma hos oss kallar vi den "Slå-vad-kaka", efter en vadslagning i skolan! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.