En frisk, god och lättbakad tårta. Tårtbottnarna kan bakas i god tid innan och frysas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
- Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 24 x 32 cm.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret.
Bred ut marängmassan över smeten och strö på mandelspånen.
- Grädda ca 20 min. Låt kakan svalna i långpannan och skär den sedan mitt itu till två tårtbottnar.
- Blanda till fromagen, enligt anvisningarna på paketet, men med ytterligare 1 dl vispgrädde. Halvera jordgubbarna.
- När det är dags att servera tårtan, lägger du samman bottnarna med den luftiga fromagen och jordgubbarna emellan.
- Vill man göra en större tårta är det bara att baka två bottnar och fördubbla fyllningen.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar