Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarlätt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mitt godaste laxrecept - en delikatess i sin enkelhet. Därtill serverar jag nu de färska goda småpotatisarna, lagom kokta, samt gröna bönor och en sallad. Jag lovar att alla älskar denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och vin i kastrullen, låt koka upp och lägg i laxbiten (skinnet borttaget, helst). Krydda och lägg på dill. Låt laxen sjuda tills den känns klar - det blir den medan du gör såsen.
  2. Skölj och skala citronen med en potatisskalare eller helst en cester, så du bara får med det yttersta gula skiktet.
  3. Citronstrimlorna kokar du i lite vatten i en minut. Sedan slår du bort vattnet och använder strimlorna. Dessa + cirka en tesked citronsaft blandar du med grädden, crème fraichen samt buljongtärningen och låter det puttra några minuter. Smaka av och pudra i lite gurkmeja för att få färgen på såsen gulare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.