- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mitt godaste laxrecept - en delikatess i sin enkelhet.
Därtill serverar jag nu de färska goda småpotatisarna, lagom kokta, samt gröna bönor och en sallad.
Jag lovar att alla älskar denna rätt.
Instruktioner
- Häll vatten och vin i kastrullen, låt koka upp och lägg i laxbiten (skinnet borttaget, helst). Krydda och lägg på dill. Låt laxen sjuda tills den känns klar - det blir den medan du gör såsen.
- Skölj och skala citronen med en potatisskalare eller helst en cester, så du bara får med det yttersta gula skiktet.
- Citronstrimlorna kokar du i lite vatten i en minut. Sedan slår du bort vattnet och använder strimlorna. Dessa + cirka en tesked citronsaft blandar du med grädden, crème fraichen samt buljongtärningen och låter det puttra några minuter.
Smaka av och pudra i lite gurkmeja för att få färgen på såsen gulare.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar