Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarlätt Retrogartäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ibland blir jag så sugen på mat från 70-talet. Det här är en "nytappning" av en gamal klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
  2. Skär kasslern mindre i bitar, ca 2-3 cm. Lägg kasslern i en ugnsform. Skär ananasen i mindre bitar och lägg i formen.
  3. Gör såsen: Koka upp spadet från annanasen blanda i redningen och mjölken och låt koka upp. Blanda i så mycket mjölk att såsen får en lagom koncistens. Blanda i majonnäsen (och ev. en uppvispad äggula) vispa såsen hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll det kokta riset över kassler och ananasen och häll såsen över. Ta en slickepott och blanda runt allt till en röra och platta till det hela helt lätt. Strö över den rivna osten.
  5. Gratinera i ugnen på 200 grader till formen fått färg, ca 25 min. Servera med en god grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.