Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarmadeleinekakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Madeleinekakor med citron eller chokladsmak är vi nog alla vana att se. Här kommer en sommarvariant med fläder och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, så att du får en krämig äggsmet. Tillsätt flädersaften och rör försiktigt om.
  3. Rör försikigt ner mjölet lite i taget, 1 dl, växelvis med det smälta smöret.
  4. Smörj formarna och fördela smeten i dem. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12-15 min.
  5. Lossa försiktigt kakorna från formarna. Om du ska frysa kakorna kan du vänta med garnering. Strax innan de ska serveras pensla kakorna med smält smör och sikta över florsocker.
  6. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.