Det här var populärt på sommaren, när barnen kunde sitta ute och äta!
Instruktioner
- Bryn färska eller frysta tinade kycklingben runt om i litet matfett i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt riset i stekpannan, blanda i saffran och späd med vattnet. Låt koka upp och smula i buljongtärningen.
- Låt allt koka på mycket svag värme under lock 20 minuter. Blanda i hackad röd paprika efter smak och tillsätt även gröna ärter. Låt stå 5 minuter under lock.
- Lägg upp kycklingbenen i ett dekorativt mönster på en bädd av saffransris och grönsaker. Man äter ju även med ögonen ...
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MIn 15 månaders tyckte det här var supersmaskigt! Det tyckte även jag och min sambo, men vi kommer krydda lite mer nästa gång med kryddor med lite drag i. Tack för ett enkelt o gott recept!