Sommarpudding

215 kalorier per portion
Den här puddingen är en riktig favorit sommartid när det finns överflöd av färska bär och dessutom är den nyttig eftersom den är så gott som fettfri.

Sommarpudding
Källa: Egen
Uppladdad av: svengelsk
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

300 g skivat dagsgammalt vitt bröd
875 g blandade mogna bär tex. röda, vita och svarta vinbär, hallon, jordgubbar och körsbär
75 g socker
3/4 dl vatten

Servering:
Extra bär
Vaniljyoghurt

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
1274
Sparat:
6

Gör så här

Skär av kanterna på brödet och täck botten och sidorna av en form på 1,2 liter med skivorna. Passa ihop dem tätt och skär bort det överflödiga.
Spara så mycket bröd att det räcker till att täcka puddingen med.

Lägg bären utom hallon och jordgubbar i en kastrull med sockret och vattnet. Värm upp försiktigt tills frukten avger sin saft och sockret smälter.

Lyft av kastrullen.
Tillsätt resten av bären.

Låt dem rinna av i en tät sil och spara saften.
Lägg bären i formen med hälften av saften och täck med resten av brödskivorna.

Lägg plastfolie på puddingen, ställ en tyngd ovanpå och kyl över natten. Kyl den resterande saften separat.

Ta av tyngden och dra en kniv runt innerkanten, stjälp upp puddingen på ett serveringsfat genom att skaka försiktigt på formen så att puddingen lossnar.
Om brödet inte är jämnt genomdränkt med fruktsaft så häll på av den sparade saften,

Dekorera puddingen med bär och servera vaniljyoghurten till.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.