Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarrulle med marängbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt god tårta som vi nyligen avnjutit! Därför bara en halv tårta på bilden. Lik budapestrullen men med kokos i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt visning. Vispa tills du har ett fast, blankt och hårt skum.
  3. Blanda 2 1/2 dl kokosflingor med majsstärkelsen och marsanpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  4. Spritsa smeten i långa rader( lämna någon 1/2 cm mellan raderna, det flyter ihop och blir lättare att rulla ihop då.) på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokosflingor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  5. Lägg bakplåtspapper på ett galler och låt marängen svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla pappret.
  6. Vispa grädden och bred ut på botten. Skiva jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla ihop botten från långsidan. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.