- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Riktigt god tårta som vi nyligen avnjutit! Därför bara en halv tårta på bilden.
Lik budapestrullen men med kokos i.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt visning. Vispa tills du har ett fast, blankt och hårt skum.
- Blanda 2 1/2 dl kokosflingor med majsstärkelsen och marsanpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
- Spritsa smeten i långa rader( lämna någon 1/2 cm mellan raderna, det flyter ihop och blir lättare att rulla ihop då.) på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokosflingor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
- Lägg bakplåtspapper på ett galler och låt marängen svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla pappret.
- Vispa grädden och bred ut på botten. Skiva jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla ihop botten från långsidan. Garnera med jordgubbar.
Publicerat den
10 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar