Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarrutor med jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här läckra rutorna slänger du ihop i ett nafs när oväntade gäster dyker upp. Om du inte kan få tag på florsocker med citronsmak, kan du smaksätta själv med pressad citronsaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga citronkakan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner jordgubbarna i smeten. Häll smeten i en smord och brödbeströdd liten långpanna 30 x 40 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
  3. Rör ut florsockret med vatten och bred det över kakan. Skär den i rutor och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anpett 24 juni 2013

    Gjorde dessa på midsommarafton. Citronkakan med jordgubbsbitar var kanongod. Skippade dock citronen i glasyren, vilket nog var ett misstag. Glasyren var väldigt söt. Ska prova att göra med citron nästa gång, alternativt ringla över smält choklad. Denna kaka är lätt beroendeframkallande ;). Ska göra flera satser och frysa in, och plocka fram lite sommar i vinter :). En 5:a blir betyget.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.