Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsensation

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En dessert som doftar och smakar sommar med fläder och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa jordgubbarna med stavmixer till en puré. Vispa grädden fast. Smält den vita chokladen i vattenbad. Vispa upp äggulan, häll chokladen över äggulan och rör runt så att det blandar sig. Blanda i grädden och jordgubbspurén. Bryt kexen och fördela i 4 glas. Häll först på flädersaften och sedan moussen. Låt glasen stå i kylen i 2-3 timmar.
  2. Flädergelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och smält i kastrull med saft, 2 msk vatten och vaniljsocker. Låt svalna något och häll över moussen. Ställ kallt i minst 1 timme.
  3. Dekorera glasen med brutna bitar maräng, skivad jordgubbar och en kvist citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.