Iskall jordgubbspuré som toppas med en skummig blandning av mjölk, grädde och glass.
Instruktioner
- Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg 4 vackra jordgubbar åt sidan till garnering. Dela resten av bären i bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa jordgubbar, honung och vaniljfrön i en matberedare eller mixer.
- Skölj citronen väl och strimla hälften av skalet fint med ett zestjärn. Riv resten av skalet. Skölj myntan och ta av bladen från kvistarna.
- Halvera de sparade jordgubbarna och varva dem med myntablad på spetten. Garnera spetten med strimlat citronskal.
- Häll mjölk och grädde i en mixer, tillsätt det rivna citronskalet och mixa blandningen skummig. Mixa ner glassen. Portionera upp den krossade isen i 4 glas och häll på jordgubbspurén. Häll försiktigt glassblandningen ovanpå och lägg spetten på glasen. Servera genast.
Publicerat den
19 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar