Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med jordgubbar och lemoncurd

(1 kommentar)  
Sommartårta med jordgubbar och lemoncurd Sommartårta med jordgubbar och lemoncurd Sommartårta med jordgubbar och lemoncurd
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sommar ... jordgubbar .... lemoncurd, en oslagbar kombination! Du kan förbereda allt var för sig men lägg ihop strax innan servering (speciellt med tanke på bären)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Riv mandelmassa och rör ner ett helt ägg och två st äggvitor (spara gulorna till lemoncurden). Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  2. Tvätta citroner. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och 2 dl socker några minuter en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 20 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
  3. Lägg bottnen på ett tårtfat. Bre på lemon curd. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stiina 26 juli 2010

    Åh, den är så fantastiskt god. Tolv bitar är väldigt små bitar, och den är så god så att man vill ha minst två av den storleken. Fruktansvärt snabb om man gjort i ordning bottnen i förväg! Vi serverade med vaniljglass Självklart en 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.