En härlig sommartårta som kan beredas i förväg.
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Vispa vitorna hårt och vänd ned socker och det malda. Bred ut smeten till en rund platta, 24 cm i diameter. (Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt.)
- Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda kakbotten i 12-13 minuter. Blanda äggulor, socker, maizena och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen på kallt underlag och rör i fettet i småklickar. Tillsätt vaniljsockret. Låt kallna.
- Tårtan kan läggas samman någon dag i förväg eller bara någon timme innan den ska bjudas. Bred på krämen och garnera med spritsad grädde och jordgubbar som på bilden eller efter egen fantasi.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Himmeeels gooottt!