Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta på nötbotten

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härlig sommartårta som kan beredas i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Vispa vitorna hårt och vänd ned socker och det malda. Bred ut smeten till en rund platta, 24 cm i diameter. (Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt.)
  3. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda kakbotten i 12-13 minuter. Blanda äggulor, socker, maizena och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen på kallt underlag och rör i fettet i småklickar. Tillsätt vaniljsockret. Låt kallna.
  4. Tårtan kan läggas samman någon dag i förväg eller bara någon timme innan den ska bjudas. Bred på krämen och garnera med spritsad grädde och jordgubbar som på bilden eller efter egen fantasi.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jossan_ 19 februari 2008

    Himmeeels gooottt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.