Somrig och lättbakad tårta med luftig sockerkaksbotten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner hälften av sockret. Vispa äggulor, vaniljsocker och resten av sockret tills det blir pösigt. Vänd ner äggulevispet i äggvitevispet.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ned blandningen med en slickepott i luftiga tag. Vänd försiktigt ner flädersaften.
- Häll smeten i en smord springform, 20 cm i diameter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna. Dela bottnen i två delar.
- Vispa grädden och vänd ner hallonen, spara några till garnering. Fördela hallongrädden på en av bottnarna. Lägg på den andra bottnen. Pudra över florsocker och dekorera tårtan med hallon.
Publicerat den
8 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar