Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pyttipanna med färskpotatis och tomater

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott, enkelt, snabbt och somrigt! Mättande och svenskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i munsbitar och stek långsamt på medelvärme i en djup stekpanna med smör. Under tiden, värm ännu en panna, liten lägre, och häll i olivolja. Fräs finhackad vitlök och hackad lök tills allt är mjukt. Tillsätt detta till potatisen. Det är lite fett kvar i pannan så stek falukorven i munsbitar tills den fått yta.
  2. Känn på potatisen och när den är mjuk, stek fyra ägg i den andra pannan.
  3. Dela tomaterna i hälften och finhacka örterna.
  4. Smaksätt pyttipannan med örter, salt, peppar och häll i tomaterna. Rör om, och servera.
  5. Lägg äggen överst och servera med rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.