- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Gott, enkelt, snabbt och somrigt! Mättande och svenskt!
Instruktioner
- Skär potatisen i munsbitar och stek långsamt på medelvärme i en djup stekpanna med smör.
Under tiden, värm ännu en panna, liten lägre, och häll i olivolja. Fräs finhackad vitlök och hackad lök tills allt är mjukt. Tillsätt detta till potatisen.
Det är lite fett kvar i pannan så stek falukorven i munsbitar tills den fått yta.
- Känn på potatisen och när den är mjuk, stek fyra ägg i den andra pannan.
- Dela tomaterna i hälften och finhacka örterna.
- Smaksätt pyttipannan med örter, salt, peppar och häll i tomaterna. Rör om, och servera.
- Lägg äggen överst och servera med rödbetor.
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar