Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpannkaka från Åland

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mycket god och lättgjord ugnspannkaka med mannagryn! Serveras som efterrätt, mellanmål eller som somrig huvudrätt. Favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Koka upp mjölken och vispa sedan i mannagrynen.
  3. Koka gröten i ca 5 minuter under omröring.
  4. Smaksätt med salt, socker och kardemumma och låt gröten svalna något.
  5. Rör ut mjölet i mjölken (½ dl) till en slät redning.
  6. Vispa äggen.
  7. Blanda ner redningen och de uppvispade äggen i gröten.
  8. Smörj en rund ugnssäker form (ca 24 cm) med matfett.
  9. Grädda pannkakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  10. Låt pannkakan svalna. Servera den med kokta katrinplommon och mjukvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hnord 21 september 2009

    Gjorde denna pannkaka i dag. Den blev ganska god, men det kändes som att något fattades - kanske ska jag ha i hackad mandel nästa gång? Min man (som åt tre portioner) tyckte att den skulle ha varit sötare. Istället för kokta ´katrinplommon hade vi katrinplommonpuré till. Alltså en sådan barnmatsburk. Det passade perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.